top of page

L'Arxiu Mimó (Jaume Mimó i Llobet)

Jaume Mimó va ser, a més d'alcalde de Cerdanyola durant la República, el primer historiador de la ciutat

Inventari de l'Arxiu Mimó

Consultar l'inventari de l'Arxiu Mimó

El primer arxiu dipositat a instal.lacions municipals (més concretament, al Museu de Ca N'Oliver) és un fons documental d'una singular importància: el recopilat durant dècades per Jaume Mimó i Llobet. Polític i home de cultura Mimó va arribar a ser alcalde de Cerdanyola durant els anys de la República. Posteriorment es convertiria també en el primer historiador i cronista de la ciutat.

El seu arxiu es composa de múltiples materials de tota mena reunits durant dècades. Entre ells destaquen especialment els documents que va salvar de ser destruïts durant els primers dies de la Guerra Civil, quan es va cremar l'Església Vella de Cerdanyola.

El seu arxiu ha estat custodiat durant tots aquests anys per la seva família, i molt especialment pel seu fill, Jaume Mimó i Sarrablo, que durant els darrers anys de la seva vida va digitalitzar bona part d'aquest llegat i va impulsar la creació d'una primera pàgina web per posar-lo a l'abast de qualsevol persona interessada. Es pot consultar aquí.

El mes de gener de 2018, la família Mimó va decidir cedir l'Arxiu Mimó al GREC, per iniciar una catalogació exhaustiva dels fons, que va finalitzar al mes d'abril. 

L'inventari de l'arxiu es pot consultar aqui.

L'Arxiu Mimó va ser dipositat al gener de 2018 al Museu de Ca N'Oliver

bottom of page