top of page

QUI SOM?

Roda de premsa / Acte de presentacio del GREC, a l'Arxiu Municipal de Cerdanyola del Vallès. Gener de 2018

Una de les reunions preparatòries, realitzades al Bar Grau de Cerdanyola, durant l'estiu de 2017

VIDEO - Presentacio del GREC

Una entitat cultural independent, que vol col.laborar amb l'Ajuntament de Cerdanyola.

 

El GREC és una entitat cultural independent que neix, però, amb la vocació de col.laborar activament amb l'Ajuntament de la ciutat. Una col·laboració "obligada", i que vé derivada dels mateixos objectius fundacionals de l'entitat:

  • Captar els fons documentals de Cerdanyola, amb especial atenció als que corren perill de desaparició.

  • Dipositar aquests fons en un espai amb les necessàries condicions tècniques que asseguren la seva conservació (com un arxiu o un museu d'història).

  • Posar aquests fons documentals a l'abast de tothom (originals, o versions digitals dels mateixos).

  • Aconseguir que tot aquest patrimoni històric es mantingui a la ciutat.

Des d'un primer moment es va fer evident que per a aconseguir aquest objectius (comptar amb unes òptimes condicions de conservació, posar el material recuperat a l'abast de la gent interessada...) calia treballar conjuntament amb alguna mena d'entitat amb recursos o administració pública.

El GREC, doncs, neix amb la vocació de captar, i difondre, el patrimoni documental de la ciutat, col.laborant activament amb l'Ajuntament, a qui es sol.licita que habiliti un espai amb tots els requeriments necessaris com per assegurar la seva conservació. El GREC també es marca com a objectiu assegurar que aquestes òptimes condicions de conservació es mantinguin en el futur.

Junta Directiva del GREC

La primera junta directiva del GREC està composada per:

  • Quim Módenes (president). Llicenciat en Història de l'Art, fa anys que col.labora activament amb el Museu d'Art de Cerdanyola.

  • Maria Pi (secretària). Llicenciada en Biblioteconomia i en Història de l'Art, és directiva d'Aigües de Barcelona.

  • Lluís Mimó. (secretari). Membre d'una de les famílies que, des de fa dècades, més ha treballat per conservar, preservar, i difondre el patrimoni cultural de Cerdanyola.

Es tracta, en definitiva, d'una junta representativa del dos perfils de persones que formen part de l'entitat. D'una banda, professionals amb una sòlida experiència acadèmica i professional. D'altra, persones provinents d'altres àmbits professionals però que, des de fa molt temps (en alguns casos, dècades) estàn dedicant bona part del seu temps lliure a aquest tema.

Accedir al nostre Arxiu Online.

bottom of page