top of page
festasmarti.jpg

El GREC és una entitat cultural creada amb l'objectiu de col·laborar amb l'Ajuntament de Cerdanyola en la recuperació i conservació del patrimoni documental de la ciutat.

Algunes de les nostres iniciatives

Edició del llibre "57 Cartells de Cerdanyola" (Arxiu Albert Lázaro)

57cartells.jpg

Aquest llibre es va poder llegir online mentre va durar el confinament provocat pel COVID-19. Posteriorment, es va editar en paper. Actualment és a les llibreries de Cerdanyola.

Podeu llegir l'edició electrònica, aqui.

ExposicioVirtualFestesMajors.jpg

Exposició virtual organitzada a la Festa Major del Roser de Maig 2020, que es va fer online degut al confinament derivat del COVID-19.

DalmatasCombinado1.JPG

Nadal 2019 -  The Complete Dálmatas

Tal i com durant les últimes setmanes hem anunciat a les nostres xarxes socials i a les pàgines del nostre "sponsor" Cerdanyola al Dia, aquest any volem celebrar amb vosaltres les festes recuperant una mica de música cerdanyolenca descatalogada fa anys i que molta gent buscava. Els dos "singles" de "Los Dálmatas" (1966 i 1968). Ens el va proporcionar Manel Morera i posteriorment hem rebut permís per part del grup per penjar-lo a internet. També ens han proporcionat les cançons que es van enregistrar en el seu dia en estudi i que mai es van publicar. Ho podeu descarregar tot, en format ZIP, aqui.

 

http://bit.do/completedalmatas

Imagen 256.jpg
BannerTresTombs.jpg

Arxiu Online del GREC

Fotografies (4.800 imatges)

Accedir a l'Arxiu Online del GREC

Aquí podreu trobar la major part de la documentació i fotografies recuperades pel GREC des de la seva creació. Es poden consultar com a llista de fotografies, ordenades com a àlbums que expliquen la família, entitat o persona que ha fet la donació o mitjançant paraules clau. Anem incorporant de forma constant nous materials.

Diaris, revistes i documents diversos sobre Cerdanyola

arxiuxane.jpg

Antiga web de l'Arxiu Xane

Josep Maria Cortada (Xane) va ser, durant dècades, una figura clau en el món del periodisme i la comunicació de Cerdanyola. En una primera etapa, a les acaballes del franquisme, formant part de mitjans com la "Revista de Sardanyola". Posteriorment, durant molts anys, com a Cap de Comunicació de l'Ajuntament. El fons documental va ser també cedit per la seva família al GREC i ara és dipositat al Museu d'Història de Cerdanyola. Aquest fons documental es va abocar fa ja temps a internet i es pot consultar aqui. Durant bastants anys, el fons original es va enriquir amb donacions de diverses entitats i ciutadans, que tambe es van anar incorporant a la web. El seu fons documental s'ha incorporat al GREC.

- Web de l'Arxiu Xane.

Vídeos sobre Cerdanyola

grecvideos.jpg

A la nostra pàgina de Youtube trobareu els vídeos que fins ara hem pogut recuperar sobre la nostra ciutat. Hi podeu accedir fent clic aquí.

Altres Arxius Històrics de Cerdanyola

Web de l'Arxiu Mimó

L'Arxiu Mimó és un dels fons documentals més importants de Cerdanyola. Creat per Jaume Mimó i Llobet, qui fou alcalde de Cerdanyola i primer cronista de la ciutat, va ser preservat per a la història i publicat online, en gran part, pel seu fill, Jaume Mimó i Sarrablo. Aquest Arxiu va ser cedit per la família Mimó al GREC i els originals son ara conservats al Museu d'Història de Cerdanyola. La web creada per Mimó i Sarrablo es pot consultar aqui.

- Web de l'Arxiu Mimó

Web d'Andrés Salillas

Potser el degà de la premsa local (en actiu des dels anys 60) i un dels pioners d'internet a la nostra ciutat, la web d'Andreu Salillas (també membre fundador del GREC) és una de les més importants, després de molts anys d'actualització constant. Es pot consultar aqui.

Arxiu Online del TOT Cerdanyola

Una de les publicacions amb més història de la ciutat. Ha començat també a digitalitzar i publicar a internet el seu arxiu gràfic. Es pot consultar aquí.

Web de Pepe Urbano

Possiblement, el fotògraf més important de tota la història de la ciutat. I, amb tota seguretat, la persona que més ha fet per conservar el patrimoni gràfic de Cerdanyola. Des de fa mes de 40 anys, Pepe Urbano ha immortalitzat el dia a dia de Cerdanyola com a fotògraf de premsa, fotògraf municipal i, també, pel simple plaer de fer-ho. I s'ha ocupat de centralitzar i conservar molts arxius fotogràfics que, sense ell, s'haguessin perdut. La seva web és aquí.

Coneixeu algún arxiu històric online de Cerdanyola que penseu que hauria d'estar a aquesta llista? Us agrairïem que ens ho digueu per mail, i l'inclourem.

banner90anys.jpg
bannerescursell.jpg
2exposedu.jpg
webal.jpg
bannerbonanit.jpg
bottom of page